Снимка: U.S. Department of State, УикипедияГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг

...
Снимка: U.S. Department of State, УикипедияГенералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО и неговите съюзници не са взели решение за Северен поток 2

Снимка: U.S. Department of State, Уикипедия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг организира конференция по време на срещата на външните министри на НАТО в централата на Алианса в Брюксел, 23 март 2021 година и съобщи, че по въпроса за " Северен поток " няма обща позиция в Алианса, защото има много различия, а решенията се вземат с консенсус:

„ Реалността е такава, че защото НАТО се базира на консенсуса, Алиансът и неговите съдружници не са взели решение за " Северен поток 2 ". Фокусираме се върху това по какъв начин можем да увеличим диверсификацията на енергийните доставки и да решим въпросите, свързани с тяхната сигурност, само че нямаме позиция за " Северен поток " 2 “.

По-рано американският държавен секретар Антъни Блинкън удостовери позицията на Съединени американски щати против „ Северен поток 2 “ и напомни думите на президента Байдън, който го дефинира като " неприятна концепция за Съединени американски щати и за Европа и като опровержителен на личните цели на Европейски Съюз за енергийна сигурност ".
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР